.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

621 к.с. за Alpina варианта на новото BMW X7 [Премиера]

След като Alpina и BMW вече са едно цяло или поне ще бъдат на 100% в края на 2025 г. не е изненада, че занапред новите заводски модели на баварците ще идват едновременно с модифицираните си версии. И така, след премиерата на фейслифта на BMW X7 е време и за официален дебют на новото BMW Alpina XB7.

Съдейки по единственото прес изображение на Alpina XB7 разликите с братското X7 не са много. Долната част на предната броня е леко модифицирана, страничните огледала са като при „базовото“ X7, а джантите са класически многоспицови за Alpina.

Alpina XB7 е оборудван с модернизиран 4,4-литров V8 би-турбо двигател, чиято мощност е увеличена от 530 к.с. на 621к.с., а максималният въртящ момент скача от 750 Нм на 800 Нм. Моторът работи заедно с 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела.

Големият кросоувър е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 4,2 секунди, а максималната му скорост е 290 км/ч.

Стандартното оборудване на Alpina XB7 включва въздушно окачване със специално настроени амортисьори от Alpina. При ниски скорости електрониката увеличава просвета, а при високи скорости височината максимално се намалява за по-добра стабилност и аеродинамика.

Alpina вече започна да приема поръчки за новото XB7 в Европа, цените започват от 170 500 евро. Производството ще започне през декември тази година.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …