.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

734 к.с. за лимитирания Mercedes-AMG GT Track

Като част от честването на 55-ата си годишнина, Mercedes-AMG днес представя лимитираната серия Mercedes-AMG GT Track Series. Автомобилът е предназначен само за управление на писта. Той е най-мощният клиентски модел, разработен до момента от производителя от Афалтербах.

Автомобилът, който върви по стъпките на известния Mercedes AMG GT Black Series, съчетава качествата на моделите AMG GT, участващи в състезанията в категориите GT4 и GT3, за да предложи максимални усещания на бъдещите си купувачи.

В основата на Mercedes-AMG GT Track е 4,0-литровият V8 битурбо двигател Mercedes AMG GT Black, от който инженерите на AMG са извлекли не по-малко от 734 к.с. и 850 Нм. Агрегатът работи в тандем с шестстепенна скоростна кутия Hewland HLS с регулируем диференциал. Окачването на автомобила е доставено от Bilstein, а спирачните дискове са изработени от стомана (390 мм отпред и 355 мм отзад).

Чрез използването на въглеродни влакна за конструкцията (преден капак, спойлер, странични прагове, брони и др.), инженерите на AMG също са ограничили теглото на модела до 1400 кг, преди да оптимизират неговите качества. аеродинамика, за да му осигурят максимално притискателна сила върху пистата и за оптимална вентилация на силовия агрегат.

Mercedes-AMG GT Track Series е оборудван с 18-инчови джанти, които обикновено се използват в състезания (всички състезателни гуми всъщност са подходящи ). Автомобилът може да бъде произведен с цвят MANUFAKTUR hightech silver magno, подобрен с червени и сребристи акценти (виж снимките), а цялото полезно оборудване е разположено от страната на пътника, полезно за управление на пистата.

Mercedes-AMG GT Track Series, 55 от които ще бъдат сглобени ръчно в халетата на Mercedes-AMG в Афалтербах, е на цена от 369 000 евро без ДДС.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …