.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

800 к.с. за Aston Martin DBX от Mansory

Може би някой смята, че на неговия Aston Martin DBX липсва характер? Немският тунер Mansory предлага да отстрани проблема чрез нов бодикит и тунинг на двигателя, гарантиращ 800 к.с. на луксозния британски кросоувър.

Mansory е известен със създадените от него автомобили. Ревизираният сега кросоувър DBX показва истинска доза агресивност, безпрецедентна за този модел.

Бодикитът за каросерията, предлаган от Mansory, се състои от нова предна броня, изработена от въглеродни влакна, перфориран преден капак, също от този материал, нови странични прагове, разширени арки на колелата, спойлер от покрива, както и нов дифузор, включващ накрайниците на спортната изпускателна система на DBX.

Последният щрих към този външен тунинг е осигурен от прилагането на каросерия с черен металик, елементи в цвят Limegreen и монтирането на нови 24-инчови джанти, наречени DB.5. Размерите на гумите са 295 /30R24 и 355/25R24 (предни/задни).

За задвижването на автомобила, Mansory доработва 4,0-литровия битурбо V8 агрегат на Aston Martin DBX, за да извлече 800 к.с. и 1000 Нм (срещу 550 к.с. и 700 Нм за модела, напускащ завода). Това ще позволи автомобилът да развие 325 км/ч, след като ускори от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек.

Този резултат, според Mansory, ще бъде подкрепен от аеродинамичните качества на неговия бодикит, който ще гарантира повече притискаща сила и ще улесни по-специално влизането завоите.

Тапицерията от въглеродни влакна и черна кожа отново са подчертани с цвят Limegreen. И това е финалната част на итериора на DBX, тунингован от Mansory.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …