.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Alfa Romeo 4C Spider 2015

Alfa Romeo 4C Spider току-що бе показана на салона в Детройт и както се очакваше тя остава механично идентична с купето, с изключение на прибиращия се покрив.

Alfa Romeo 4C Spider 2015

Още в самото разработване на 4C инженерите използват карбонов монокок, който да позволи безпроблемно създаване на кабрио версия без допълнителни подсилващи каросерията срещу усукване модификации. В резултат на това 4C Spider получава единствено карбонов ролбар зад седалките, осигуряващ безопасност при преобръщане, както и напречна разпънка над двигателя и механика за мекия покрив. Това увеличава теглото едва с 10 кг.

Alfa Romeo 4C Spider 2015

Интересното е, че Alfa Romeo 4C Spider ще се предлага и с хардтоп, но първоначално може да бъде поръчана с мек покрив.

[nggallery id=402]

Прегърнат от здраво залепени и вплетени въглеродни нишки отново е 1,75-литровият четирицилиндров турбо двигател, генериращ 237 к.с. и 350 Нм. Скоростната кутия е с двоен съединител и лостчета на волана, откъдето може да се превключват предавки за 130 милисекунди. От 0-96 км/ч италианското кабрио спринтира за 4,1 секунди и може да развие 258 км/ч.

[nggallery id=403]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …