.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

300 к.с. и 1,8 би-турбо за Alfa Romeo Giulia

Съвсем скоро Alfa Romeo ще покаже пред света серийната си Giulia, която е специално създадена да се конкурира директно с BMW Серия 3. Феновете и клиентита на италианската марка я чакат вече няколко години.

Според нова изтекла информация Alfa Romeo Giulia ще бъде с нов 1,8-литров би-турбо бензинов двигател. Той ще бъде с една малка турбина за ниските обороти и една по-голяма, „помпаща” между средните и високите обороти. Моторът ще бъде с променлива геометрия на всмукателните и изпускателните клапани, като ще се генерират 300 к.с. при 5600 об/мин и 400 Нм при 3800 об/мин.

Alfa Romeo Giulia

Новият двигател ще отговаря на Euro 6 стандарта и ще е комбиниран с автоматична скоростна кутия с двоен съединител, с която ще ускорява от 0-100 км/ч за шест секунди. Максималната скорост ще бъде електронно-ограничена до 245 км/ч.

И въпреки че името на Alfa Romeo Giulia все още не е потвърдено официално от италианската компания, се очаква да видим и версия с единично турбо на същия мотор с 240 к.с., както и топ версия с 3,0-литров V6 би-турбо, генериращ около 526 к.с.

Премиерата на Alfa Romeo Giulia наближава, като тя трябва да дебютира през юни тази година. Моделът ще бъде базиран върху платформата Giorgio, която е със задно предаване.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …