.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Alfa Romeo Giulia с DTM кит и разцветки на Martini Racing [Рендър]

Тази нереална машина може да размечтае всеки фен на Alfa Romeo и да го върне назад във времето към шампионската 1993 година в DTM

Текст: Гергана Пасева

Рендърът на Alfa Romeo Giulia с DTM-ски бодикит може да размечтае всеки фен на марката. Той ни връща в средата на 90-те години, когато италианците имаха свой участник в немския шампионат за туристически автомобили в лицето на пистовата Alfa Romeo 155 V6 TI. Именно от тази кола се вдъхновяват дизайнерите от RC-Workchop, които я „прераждат“ в несъществуваща Giulia DTM от снимката по-горе.

Alfa Romeo 155 V6 TI е една от емблематичните туристически автомобили за своята състезателна епоха. Пистовата версия е с високооборотен 2,5-литров V6 двигател и система за задвижване на четирите колела. Колата записва най-големите си победи по времето на силните години на DTM, когато по трасетата се състезават колите на Mercedes-Benz и Opel.

През Сезон 1993 Никола Ларини печели 10 от 20 състезания в DTM, с което си осигурява титлтата при пилотите и печели трофей за Alfa Romeo при конструкторите. През следващата 1994 г. завършва трети в генералното класиране и четвърти на International Touring Car Series през 1995 г.

Първите екземпляри на 155 TI V6 са в ярко червен цвят с бяла огромна емблема върху предния капак. По-късно Martini Racing става спонсор на отбора и колата получава легендарната разцветка на компанията – червено, бяло, синьо и лилаво, като тази от рендъра на Giulia. Жалко, че надали ще видим скоро Alfa в DTM.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …