.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Alfa Romeo се завръща във Формула 1

От сезон 2018 на стартовата решетка ще застанат двата болида на Alfa Romeo Sauber F1 с двигатели на Ferrari

Слуховете се потвърдиха и вече официално се разпространява новината, че от догодина Alfa Romeo се завръща във Формула 1. Казваме „завръща“, защото още от създаването на гран при състезанията италианската марка участва в тях. До един момент…

Дебютният сезон на Формула 1 през 1950 г. е спечелен от Джузепе Фарина, пилотиращ именно Alfa Romeo. Вторият сезон през 51-ва също носи титла за Alfa, но този път благодарение на Хуан Мануел Фанджо. В средата на 80-те тимът разработва невероятно мощни, но и ненадеждни турбо двигатели с 800 к.с. Alfa Romeo напуска F1 като конструктор през 1985 г.

Завръщането на италианската марка идва с партньорството на швейцарския тим на Sauber. Тимът носи името Alfa Romeo Sauber F1, като двете компании са се споразумяли за дългогодишно сътрудничество.

Една от големите амбиции на изпълнителния директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе бе да върне Alfa Romeo отново във Формула 1. Това ще се случи през новия сезон 2018 след повече от тридесет години отсъствие.

Болидите на Sauber от години са с двигатели на Ferrari и бе най-логично да се потърси партньорство с швейцарския тим. През сезон 2018 колите на Alfa Romeo Sauber F1 ще бъдат със задвижваща хибридна система с V6 турбо двигател на Ferrari.

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *