.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Alfa Romeo Spider Fibra de Carbono Rosso – новото Vilner произведение

Alfa Spider. Изкуство на колела, което Vilner подчертава с внимателно прилагане на техники и решения, в хармония с арт естетиката на тази красива Alfa. Ателието кръщава проекта Fibra dе Carbono Rosso и изпипва Spider в детайли.

Интериорът на един открит автомобил е дори по-важен от този на едно купе, тъй като той често попада в полезрението едновременно с външните части на колата. Това е само една от причините Vilner да изработи този специален въглероден композит, през който сякаш се просмуква цветът на външните повърхности. Червеното обаче не е натрапчиво, а заглушено до мекото и бледо вишнево лилаво, за да не дразни водача и пътника.

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Въглеродът тук е преплетен с кевлар, изработката е изключително фина, а приложението засяга сериозна част от детайлите на кокпита. Апликациите на централната конзола, волана, дръжките на вратите, лостчетата и тяхната периферия, дори незабележимите на пръв поглед елементи, служещи за водачи на коланите, са формовани от карбон.

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Самото кормило е подложено на тотална трансформация. Vilner променя формата на обръча от овална в спортна, със скосение в долната част и придава ергономичен релеф в областта на захвата. Воланът е облечен и с кожа, съшит е с бели конци, а карбо-кевларените му апликации са с 45-градусов наклон на нишките, повтарящ ориентацията на композита на централната конзола.

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Предпазните ленти също са във вишнево лилаво-червено, както и по-голямата част от седалките, които обаче са индивидуализирани. Седлата не са еднакви, както и двете части на кокпита, оформящи две различни естетически зони. Ефектът е почти огледален – елементи, които при дясната позиция са решени във вишнева кожа, вляво са изработени от черен благороден материал. Тази тема е продължена дори и от облицовките на вратите на Alfa Romeo Spider Fibra de Carbono Rosso.

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Специално внимание заслужават самите тапицерии на седалките – Vilner избира така наречената 3D мрежа за централните секции. Тази материя е изключително интересна, подчертава спортното излъчване на седлата, като едновременно с това порестата структура осигурява добра вентилация през топлите дни на годината.

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Екстериорът. Колата е боядисана в специалния цвят Vilner Milano Rosso, който ателието разработи за персонализацията на модела MiTo. Комбиниран с детайлното прилагане на черен лак, излъчването на Spider Fibra dе Carbono Rosso става още по-индивидуално. Черната връзка между стоповете придава спортна намръщеност, докато черните рингове на фаровете отпред правят изражението на Brera по-откровено. Последното е постигнато и с боядисване на самите ниши помещаващи осветителните тела – Milano Rosso цвят и за елементите, който излизат от завода в черно. Катранените джанти, дръжките на вратите и мигачите завършват персоналния характер на Spider.

Alfa Romeo Spider 2010

2387 куб. см
250 к.с. (с чип)
420 Нм
6-степенна ръчна скоростна кутия
предно задвижване
1615 кг

Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner Alfa Spider Fibra de Carbono Rosso by Vilner

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …