.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Apollo представя два проекта в Шанхай

Apollo Automobil GmbH (ex-Gumpert) участва в China International Import Expo 2021, което се провежда в момента в Шанхай. Немският производител представя там два модела с имена Project Evo и EVision S.

Apollo е много дискретен след пускането на своя суперавтомобил Intensa Emozione (IE). Той се задвижван от 6,3-литров V12 агрегат в задна централна позиция. Мощността му е 790 к.с. и 760 Нм (мощност, изпратена към задните колела). Притежава изключителна аеродинамика, която му дава до 1350 кг притискаща сила при 300 км/ч.

Производителят от Атенбург видимо работи върху своето бъдеще, което ще включва разработването на електрическа архитектура, представена в Шанхай, включително 800-волтова система и електрически двигател (известен като Crate Powertrain), разработен от Apollo Advanced Technologies. Но да се върнем към моделите Project Evo и EVision S.

Project Evo е като Intensa Emozione с каросерия с ефектни линии и чиста аеродинамика. Но интересът към него, когото смятат за наследник на Intensa Emozione, се крие в неговата сруктура, тъй като е проектирана върху ново едноместно шаси от въглеродни влакна. Това отговаря на стандартите и стандартите за безопасност от категорията LMP2.

От своя страна EVision S е много „по-разумен“. Предлага се под формата на семеен модел, който може да побере четирима души, показва по-конвенционални линии и ще получи  електрическо задвижване. Apollo не дава информация за механиката на борда на автомобила, но производителят кроимного конкретни планове за бъдещето му.

Ако не знаем бъдещето на Project Evo, то EVision S може да поеме пътя към производството през 2023 г.

Вижте още

BMW M4 CSL получава 550 к.с., олеквайки със 100 кг

BMW вдигна завесата на новото M4 CSL, като оптимизираната версия на M4 получава максимална мощност от …