.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Apollo представя два проекта в Шанхай

Apollo Automobil GmbH (ex-Gumpert) участва в China International Import Expo 2021, което се провежда в момента в Шанхай. Немският производител представя там два модела с имена Project Evo и EVision S.

Apollo е много дискретен след пускането на своя суперавтомобил Intensa Emozione (IE). Той се задвижван от 6,3-литров V12 агрегат в задна централна позиция. Мощността му е 790 к.с. и 760 Нм (мощност, изпратена към задните колела). Притежава изключителна аеродинамика, която му дава до 1350 кг притискаща сила при 300 км/ч.

Производителят от Атенбург видимо работи върху своето бъдеще, което ще включва разработването на електрическа архитектура, представена в Шанхай, включително 800-волтова система и електрически двигател (известен като Crate Powertrain), разработен от Apollo Advanced Technologies. Но да се върнем към моделите Project Evo и EVision S.

Project Evo е като Intensa Emozione с каросерия с ефектни линии и чиста аеродинамика. Но интересът към него, когото смятат за наследник на Intensa Emozione, се крие в неговата сруктура, тъй като е проектирана върху ново едноместно шаси от въглеродни влакна. Това отговаря на стандартите и стандартите за безопасност от категорията LMP2.

От своя страна EVision S е много „по-разумен“. Предлага се под формата на семеен модел, който може да побере четирима души, показва по-конвенционални линии и ще получи  електрическо задвижване. Apollo не дава информация за механиката на борда на автомобила, но производителят кроимного конкретни планове за бъдещето му.

Ако не знаем бъдещето на Project Evo, то EVision S може да поеме пътя към производството през 2023 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …