.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
DIGITAL CAMERA

Aston Martin V12 Vantage се завръща през 2022

Aston Martin потвърди, че V12 Vantage ще се завърне за последно поколение. Вече е известно, че новият конкурент на Porsche 911 Turbo S  ще се появи през 2022 г., но не разкриват подробности за дизайна на модела или техническите характеристики.

По-рано Vantage бе забелязан на тестове на Нюрбургринг с V12, който не присъства в актуалния модел, но се появява в V12 Speedster. 5,2-литровият двигател на V12 Speedster генерира 690 к.с., което му позволява ускоряване от 0-100 км/ч за 3,5 сек и максимална скорост от 300 км/ч.

Vantage включва обновена радиаторна решетка, големи двойни накрайници на изпускателната система, допълнителни въздухозаборници и издутина на капака, за която се предполага, че крие двигател, по-голям от V8 на актуалния автомобил.

Шефът на Aston Martin Тобиас Моерс по-рано очерта плановете за пускането на 10 нови производни на съществуващи модели през следващите две години, като V12 Vantage е един от тях.

Британската компания е изправена пред предизвикателства да направи своя V12 двигател съвместим със стандартите за емисии Eвро 7.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …