.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Audi A7 Sportback и S7 Sportback 2015

Audi току-що вдигна покривалото от фейслифта на A7 Sportback 2015, като наред с него реши да ни покаже и обновеното S7. Наред с фините визуални промени от Audi обновяват мощността и допълнителното оборудване.

Имайки предвид, че A7 Sportback е в производство от 2010 г., не е изненадващо, че Audi реши точно сега да ни изненада с фейслифта. Най-видимата промяна при новия модел, спрямо досегашния е променената решетка, по-спортната предна броня, новите ултра остри LED фарове… Освен това A7-цата получава нови накрайници на генерацията и нова задна броня.

A7 Sportback 2015 е с алуминиево-стоманено шаси, което по думите на Audi е „изключително леко и проектирано за максимален комфорт по отношение на шума“. Багажният обем остава същият, но надали някого го вълнува точно това. За това набързо ще изброим останалото от промените, като започнем може би с това под капака и ще пропуснем тези от интериора.

[nggallery id=14]

Базовата версия A7 Sportback Ultra излиза с 3,0-литров бензинов V6, задвижващ със своите 218 к.с. единствено предните колела. Мощният 272 к.с. 3,0-литров V6 TDI и 3,0-литровият би-турбо дизел с 320 к.с. са част от нафтовия избор. Последните идват с 8-степенни автоматични скоростни кутии, докато всички останали са със 7-степенни S-tronic трансмисии.

Топ версията разбира се е новото S7 Sportback. Неговият 4,0-литров двойно турбиниран V8 двигател генерира 450 к.с. и е с quattro система за задвижване на четирите колела.

Цените в Германия на A7 Sportback започват от 51 300 евро, а за новото S7 Sportback трябва да извадите минимум 82 300 евро.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …