.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Audi подготвя голям кросоувър под името Q6

Audi разработва нов кросоувър, наречен Q6, снимки на който се появиха на сайта на китайското министерство на индустрията и информатизацията (MIIT). Новият автомобил , чиято официална премиера ще се състои през април, се превърна в най-големия кросоувър в историята на немската марка.

Audi Q6 е с дължина 5099 мм, широчина 2100 мм, височина 1784 мм и междуосие от 2980 мм. Така по отношение на своите габарити моделът надминава флагманския кросоувър Q7.

Върху модулната платформа MQB, Audi Q6 е технически близнак на кросоувъра Volkswagen Atlas, известен на някои пазари като Teramont.

Съдейки по документите в базата данни на MIIT, новият кросоувър  ще бъде оборудван с 2,0-литров бензинов четерицилиндров турбо двигател, наличен в две нива на мощност : 231 и 265 к.с. Максималната скорост на автомобила ще бъде 207 км в час.

Други подробности за новия голям кросоувър Audi ще бъдат известни след премиерата му, която ще се състои на Международното изложение в Пекин в средата на април. Продажбите на Audi Q6 ще започнат в Китай преди края на 2022 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …