.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Audi подготвя пикап, конкурент на Ford Ranger

Audi може скоро да пусне на пазара премиум ориентиран пикап, който да се конкурира с Toyota Hilux и Ford Ranger, тъй като се оказва, че такъв модел се обсъжда на високо ниво.

Изненадващото потвърждение дойде от главния изпълнителен директор на немската марка Маркус Дюсман, който, когато попитан дали е възможен пикап на Audi, той отговори: „Не мога да обещая, че ще го направим, но го проучваме“.

Той говори пред репортери заедно с главните изпълнителни директори на всяка от другите три марки от Audi Group – Bentley, Lamborghini и Ducati, преди годишния отчет за финансовите резултати на групата.

След отговора на Дюсман главният изпълнителен директор на Bentley Адриан Холмарк шеговито добави: „Не бих искал да имам такъв в портфолиото на Bentley“.

Audi отказва да даде допълнителни подробности за един потенциален пикап, но Дюсман посочи: „Всъщност, ние ще представим, не много далеч от сега, може би нещо”, намеквайки за възможността за предстоящо разкриване на концепт или официално потвърждение на модела.

Една от възможностите на този етап е Audi да използва отношенията си с компанията майка Volkswagen, за да пусне собствена версия на предстоящото второ поколение на Volkswagen Amarok, което само по себе си е базирано на Ford Ranger като част от стратегическо партньорство между двете компании.

Тогава Audi може да използва архитектурата MEB или платформата PPE, която разработва с Porsche, и двете със задвижване на четирите колела, за да формират основата за изцяло електрически пикап.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …