.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Audi RS5 TDI Concept

Хол-хол-хол! Какво си имаме тук? Чисто нов концептуален продукт от Audi, носещ далеч по-серийното име RS5 TDI Concept. Дизелова RS5-ца? Мдам, по случай 25 годишнината от първия TDI двигател на марката.

Това е и причината под капака на това Audi да не виждаме стандартния 4,2-литров бензинов V8 от RS5, като вместо него място между предните колела намира 3,0-литров би-турбо V6 дизел.

Новият мотор успява да изкара около 380 к.с., но по-впечатляващото е гигантския въртящ момент от 750 Нм. И за да е сигурно, че ще ги получите всички тези нютонметри още като натиснете педала на газта от Audi използват за концепта усъвършенстван електрически компресор, за да се неутрализира турбо лага.

Всичката тази мощ се предава към четирите колела през 8-степенна автоматична трансмисия и quattro система. RS5 TDI Concept спринтира от 0-100 км/ч за по четири секунди и може да развие над 280 км/ч. Плюс това го дават да харчи средно по 5 литра дизел на всеки 100 км. Но надали някого го вълнува това последното…

[nggallery id=23]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …