.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Премиери » Audi RS6 Avant RS Tribute Edition излиза в чест на Audi RS2 [Премиера]

Audi RS6 Avant RS Tribute Edition излиза в чест на Audi RS2 [Премиера]

Специалната версия, посветена на първия RS модел на Audi, ще бъде лимитирана до 25 екземпляра

Март 1994 г. от поточната линия във фабриката на Porsche в Цуфенхаузен излиза един провокативен автомобил. Автомобил, който е комби и няма надписи Porsche. Поне не и отвън. Автомобил, под който капак обаче има 2,2-литров 5-цилиндров двигател с надлъжно изписан респектиращ надпис PORSCHE. Да, хубавите времена на 90-те, когато се раждаха коли Audi RS2 Avant.

Днес, малко повече от четвърт век, в чест на първия RS модел на Audi, германската марка представя лимитирана версия в негова чест. Audi RS6 Avant RS Tribute Edition е в същия запомящ се син цвят като RS2 Avant.

Всъщност наследникът на RS2 Avant е Audi RS4 Avant. Тогава защо специалната версия е на базата на RS6? Отговорът е, че RS4 Avant не се продава в САЩ, а именно за там е предназначена версията RS Tribute Edition. Странна работа, но все пак това синьо комби изглежда вдъхновяващо и цвета му ни връща спомена за RS2.

Audi RS6 Avant RS Tribute Edition е с 4,0-литров V8 би-турбо с 600 к.с. и 800 Нм като при стандартния вариант на RS6. С него машината ускорява от 0-100 км/ч за 3,6 секунди и може да развие 305 км/ч.

Както споменахме ще бъдат направени 25 броя от Audi RS6 Avant RS Tribute Edition. Всички ще бъдат продадени в САЩ, като цената на всеки един е 136 800 долара. Което си е с 27 800 долара повече от цената за стандартното RS6.

Вижте още

Дебютира напълно новият Ford Tourneo Connect

Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе на марката Tourneo още повече …