.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Audi RS6 Avant RS Tribute Edition излиза в чест на Audi RS2 [Премиера]

Специалната версия, посветена на първия RS модел на Audi, ще бъде лимитирана до 25 екземпляра

Март 1994 г. от поточната линия във фабриката на Porsche в Цуфенхаузен излиза един провокативен автомобил. Автомобил, който е комби и няма надписи Porsche. Поне не и отвън. Автомобил, под който капак обаче има 2,2-литров 5-цилиндров двигател с надлъжно изписан респектиращ надпис PORSCHE. Да, хубавите времена на 90-те, когато се раждаха коли Audi RS2 Avant.

Днес, малко повече от четвърт век, в чест на първия RS модел на Audi, германската марка представя лимитирана версия в негова чест. Audi RS6 Avant RS Tribute Edition е в същия запомящ се син цвят като RS2 Avant.

Всъщност наследникът на RS2 Avant е Audi RS4 Avant. Тогава защо специалната версия е на базата на RS6? Отговорът е, че RS4 Avant не се продава в САЩ, а именно за там е предназначена версията RS Tribute Edition. Странна работа, но все пак това синьо комби изглежда вдъхновяващо и цвета му ни връща спомена за RS2.

Audi RS6 Avant RS Tribute Edition е с 4,0-литров V8 би-турбо с 600 к.с. и 800 Нм като при стандартния вариант на RS6. С него машината ускорява от 0-100 км/ч за 3,6 секунди и може да развие 305 км/ч.

Както споменахме ще бъдат направени 25 броя от Audi RS6 Avant RS Tribute Edition. Всички ще бъдат продадени в САЩ, като цената на всеки един е 136 800 долара. Което си е с 27 800 долара повече от цената за стандартното RS6.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …