.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Audi спира от производство два компактни модела

Audi няма намерение да пуска наследник на компактния кросоувър Q2, представен през 2016 г. Освен това немската компания постепенно ще спре най-малкия си модел – A1. Това каза пред вестник Handelsblatt шефът на компанията от Инголщат Маркус Дюсман.

„Взехме решението да спрем A1 от поточната линия, както и да се откажем от разработването на наследник на Audi Q2. Така че трябва да преразгледаме нашата гама по такъв начин, че да намалим броя на по-малките модели и да се концентрираме върху производството на по-големи и по-престижни автомобили“, посочи Дюсман.

Фактът, че моделът Audi A1 няма да има следващо поколение стана ясно още в средата на 2021 г., но за кросоувъра Q2 разбираме сега. Немците представиха най-малкия си SUV през 2016 г., а четири години по-късно моделът претърпя планово обновяване.

Audi Q2 се предлага с бензинови и дизелови двигатели с мощност от 116 до 190 к.с. В допълнение, кросоувърът има спортна модификация SQ2, оборудвана с четирицилиндров 2,0-литров турбо двигател с мощност 300 к.с.

След спирането на Audi A1 и Q2 от производство, най-малкият  представител на компанията от Инголщат ще бъде A3. Той се предлага като седан и хечбек Sportback. Автомобилите е оборудван само с 1,4-литров бензинов турбо агрегат със 150 к.с. в комбинация с осемстепенена автоматична трансмисия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …