.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Static photo

Audi спира продажбите на дизели в Нидерландия

Компанията, която пусна в серийно производство R8 V12 TDI и Q7 V12 TDI, обяви, че ще прекрати продажбите на нови автомобили с дизелови двигатели в Нидерландия. Още от утре, 1 април 2022 г., Audi ще спре продажбите на всички дизелови модели в ниската страна. Основните причини са намаляващото търсене на дизелови автомобили и критиките, свързани с вредните емисии.

Static photo

В бъдеще Audi ще продава само автомобили с бензинови двигатели, както и бензинови plug-in хибриди. Моделите с TFSI и TFSIe мотори ще се продават заедно с увеличаващ се списък електрически модели, включително бъдещия Q6 E-Tron. През следващите години A6 E-Tron ще се присъедини към гамата и като комби.

Static photo

Компанията от Инголщад вече направи необходимите промени, така че всички нейни модели с ДВГ да отговарят на новия еко стандарт Евро 7. През 2025 г. Audi ще пусне последния си нов автомобил с двигател с вътрешно горене, а през 2033 г. марката ще прекрати продажбите на автомобили с конвенционално задвижване. Възможно изключение е Китай, където бензиновите автомобили може да продължат да се сглобяват в зависимост от местното търсене.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …