.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Audi спря производството на осем модела

Audi е принуден да спре производството на осем модела в Европа за няколко седмици поради недостиг на компоненти на фона на войната в Украйна. Това се казва в информационното писмо на немската марка до дилърите й, с което разполага Automobilwoche.

Документът говори за „значително удължени срокове за доставка“ за моделите A4, A5, A6, A7, TT купе и кабриолет, кросоувърите Q7 и Q8 и електрическия автомобил Q4 e-tron. Предполага се, че постепенното рестартиране на производството на тези модели  ще се случи в началото или средата на април. Други модели на Audi в момента се предлагат от дилърите по поръчка, но броят им е ограничен.

По-рано беше съобщено, че концернът Volkswagen, в чийто състав е марката Audi, е изправен пред сериозни проблеми поради липсата на украински комплекти окабеляване. Volkswagen, Porsche, Skoda и Cupra спряха производството на автомобили в своите европейски заводи.

Липсата на части, дължаща се на нарушени доставки, засегна както конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене, така и хибридните версии.

В началото на март ръководството на Volkswagen реши да спре производството на автомобили VW и Skoda в Русия в предприятия в Калуга и Нижни Новгород. Освен това бяха преустановени доставките на всички автомобили на немския концерн от чужбина.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …