.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Автомобилите за безопасност Porsche 911 Turbo S

Porsche продължава да доставя автомобила за безопасност за Световния шампионат по издръжливост на FIA WEC. Когато сезон 2022 стартира следващия уикенд в Себринг (САЩ), новите автомобили за безопасност, на основата на Porsche 911 Turbo S, ще бъде пуснат за първи път. С 650 к.с. той ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,7 сек и достига максимална скорост от 330 км/ч. За използване като автомобил за безопасност във FIA WEC, спортният модел от Вайсах е оборудван с технология за предаване на данни, както и със светлинна сигнална система и два допълнителни монитора в пилотската кабина.

„Големият LED елемент на покрива мига в кехлибарен цвят, когато автомобилът за безопасност работи. Ако е необходимо, можем да превключим средната част на зелено,” обяснява Адам Кот, който отговаря за управлението и поддръжката на автомобилите за безопасност в партньора на Porsche – Manthey. Зеленото означава, че автомобилите отзад могат да изпреварват, докато водещият автомобил в състезанието се настани зад Porsche 911 Turbo S.

Два нови автомобила за безопасност, украсени в познатите черни и червени цветове, ще присъстват на всички състезания на WEC този сезон. Специални правила важат само за 24-те часа на Льо Ман поради особено дългата 13 623 м състезателна писта. Там автомобилите за безопасност са разположени по едно и също време. За това събитие, което бележи връхната точка на Световното първенство по издръжливост през юни, Manthey подготвя три допълнителни автомобила Porsche 911 Turbo S.

„Доставянето на автомобили за безопасност е един от аспектите на нашето доверително сътрудничество с организацията FIA WEC и организаторите на Льо Ман ACO,“ казва Александър Стелиг, директор на завода за моторни спортове на FIA WEC. „Щастливи сме, че от тази година ще станем свидетели на изключително мощния и бърз 911 Turbo S в действие при инциденти на пистата. Новите автомобили ще бъдат доставени във Франция през следващите седмици. Първият им ангажимент в Сарт е насрочен за 16/17 април в 24-часовото състезание с мотоциклети.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …