.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Автомобилните компании спряха доставките за Русия

Няколко автомобилни компании решиха да спрат доставките на нови автомобили за Русия. Според местни медии сред тях са Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda и Jaguar Land Rover. Компаниите предприемат тази стъпка заради ситуацията в Украйна и поевтиняването на рублата. Колко време ще продължи тази пауза, все още не е известно.

Така Audi заяви, че автомобилите, които са преминали руската митница и са планирани за изпращане от склада на вносителя, ще бъдат доставени на адреса на дилърите съгласно предварително генерирани документи.

„GM спазва законите и разпоредбите на пазарите, на които правим бизнес, включително приложимите икономически санкции на САЩ и законите и разпоредбите за контрол на износа. Редовно наблюдаваме развитието и предприемаме мерки за прилагане на подходящи стратегии за смекчаване“, посочват от американската компания.

Jaguar Land Rover не потвърди директно информацията за спиране на доставките. „Сега мога само да кажа, че Jaguar Land Rover е много загрижен за влошаването на ситуацията между Русия и Украйна и следи отблизо развитието на събитията“, обясни официалният представител на компанията.

По-рано шефът на аналитичната агенция Автостат Сергей Целиков прогнозира възможен рязък скок на цените на новите автомобили в Русия поради поевтиняването на рублата и възможни санкции срещу страната . Експертът подчерта, че потенциалният купувач не трябва да отлага посещение в автосалоните. Той също така не изключва напускането на редица международни автомобилни марки от Русия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …