.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Автосалонът в Пекин отново е отложен заради коронавирус

Международното автомобилно изложение в Пекин (Auto China), което трябва да бъде открито на 21 април 2022 г., е отложено за неопределено време поради ново огнище на коронавирус в Китай.

„Ще следим отблизо развитието на епидемиологичната обстановка, както и ще адаптираме организацията на изложението към новите изисквания за безопасност“, коментират организаторите на Auto China.

Салонът в Пекин, който се провежда на всеки две години, е едно от най-големите автомобилни събития в Китай, заедно това в Шанхай. През 2020 г. изложението трябваше да се състои през април, но в крайна сметка беше отложено за есента поради първата вълна на пандемията.

Няколко важни световни премиери трябваше да се състоят на форума в Пекин. Сред тях е дебютът на електрическата лимузина BMW i7, която трябва да даде представа за цялото семейство модели от следващо поколение на Серия 7.

През март няколко големи автомобилни компании бяха принудени да спрат производството си в Китай поради ново огнище на Covid-19 в страната. Така ограничителните мерки засегнаха концерните Volkswagen, Toyota, General Motors и Tesla.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …