.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Автосалонът в Женева се завръща през 2023 г.

Международното автомобилно изложение в Женева, което се състоя  за последно през пролетта на 2019 г., ще се проведе през февруари 2023 г. Това съобщава официалният сайт на салона в Швейцария.

През март 2020 г. автомобилното изложение в Женева беше отменено няколко дни преди официалното откриване заради първата вълна от ковид пандемията, когато швейцарските власти забраниха всички публични прояви в страната. В резултат на това изложението се проведе без посетители онлайн.

Впоследствие стана известно, че през 2021 г. моторшоуто в Женева също няма да се проведе поради финансови затруднения на фона на последствията от коронавируса, а след това бе отменено и за настоящата 2022 г. След това се появиха слухове за пълното спиране на едно от основните европейски автомобилни събития, което се провежда от 1905 г. насам. Сега организаторите посочват, че автомобилното изложение ще се проведе от 14 до 19 февруари 2023 г.

По-рано беше съобщено, че международното автомобилно изложение в Пекин (Auto China), което трябва да бъде открито на 21 април 2022 г., е отложено за неопределено време поради ново огнище на коронавирус в Китай.

Автомобилното изложение в Пекин, което се провежда на всеки две години, е едно от най-големите автомобилни събития в Китай, заедно с изложението в Шанхай. През 2020 г. салонът трябваше да се състои през април, но в крайна сметка бе отложен за есента поради първата вълна на пандемията.

Вижте още

Произведоха 400 000 броя Mercedes-Benz G-класа

Производството на Mercedes-Benz G-класа започва през 1979 г. Преди повече от 40 години надали някой …