.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Бъгито Meyers Manx се завръща като електромобил

Известното бъги Meyers Manx, проектирано от калифорниеца Брус Майерс през 60-те години на миналия век, се очаква да се върне на пазара в модернизиран вид, задвижван от електрически агрегат.

Автомобилният дизайнер Фрийман Томас в партньорство с инвеститора Филип Сарофим купиха бизнеса на Manx след смъртта на неговия основател Брус Майерс. Той почина през февруари 2021 г. на 94-годишна възраст. Сега Фрийман Томас разказва подробности за плановете им за прочутото бъги.

Пред журналисти Фрийман Томас потвърди подписването на партньорство с компанията Coreshell, която е специализирана в разработването на иновативни литиево-йонни батерии, с които ще бъде оборудван новият Meyers Manx.

Калифорнийското бъги, проектирано от Брус Майерс през 1964 г. на основата на елементи от VW Beetle, наистина трябва да се върне под формата на електрически автомобил, чиито окончателни динамични характеристики ще бъдат разкрити по-късно. Засега е ясно, че ще бъде модел с един двигател, развиващ 240 к.с. и с автономен пробег от близо 320 км. Външният вид на бъгито, разработено от Томас (на него дължим линиите на New Beetle), веднага напомня формите на каросерията от фибростъкло на оригиналния модел.

„Когато хората го видят, надявам се да ахнат“, казва Томас. „Брус Майерс създаде нещо специално, шедьовър и всеки се идентифицира с него. Хората го разпознават, знаят какво е и в същото време, визуално, това е превозно средство, което не е агресивно. Винаги съм го наричал „корабът на свободата“. Но беше много повече от това.»

Все още няма дата за представяне на окончателното бъги, но първите прототипи на новия Meyers Manx трябва да излязат на път следващата година според Фрийман Томас.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …