.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Бекъм подари електрифициран Jaguar XK140

Дейвид Бекъм направи доста скъп сватбен подарък на 23-годишния си син Бруклин, който се ожени за американската актриса и модел Никола Пелц. Това е спортния Jaguar XK140, модифициран от британската компания Lunaz Design, специализирана в трансформацията на класически автомобили в електрически. Цената на роудстъра е около 550 хил. евро.

През лятото на 2021 г. бившият футболист стана собственик на 10% дял в Lunaz Design. Това може да обясни приоритетния статус на поръчката на Бекъм, който не трябваше да чака дълго за колата си. Поради големия брой заявки и сложността на самите проекти, периодът на пълно трансформиране на автомобил може да отнеме повече от година или две.

По желание на клиента автомобилът се преоборудва, като оригиналният двигател с вътрешно горене се сменя с електромотор. Междувременно специалистите „консервират“ заводския агрегат, в случай че собственикът на колата реши да я върне във фабричното й състояние.

Класическият роудстър от снимките тук е Jaguar XK140 от 1954 г. Подаръкът за сватбата на Бекъм младши разчита на 3,4-литров бензинов редови шестцилиндров мотор с мощност 190 к.с., но в случая е заменен от два електродвигателя, генериращи общо 275 к.с.

Модернизираният Jag получава още ново окачване, спирачки, кормилно управление и редица други ключови компоненти.

Компанията Lunaz Design преработва голям брой други известни британски модели. Сред електрическите проекти са класически версии на Range Rover, Aston Martin DB6, Rolls-Royce Phantom от 60-те и Bentley Flying Spur от 50-те и 60-те години.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …