.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Bentley Continental GT Speed мина в дрифт режим

Bentley Motors завладя изоставена авиобаза, разположена в Сицилия, за времето на снимките, за да организира своя Bentley Continental GT Speed в неочаквано упражнение: дрифт сесия.

Bentley Continental GT Speed, представен миналия март от производителя от Крю, е най-модерният модел Continental GT, предлаган на пазара до момента. Британският GT, който също се предлага във вариант кабриолет за любителите на шофиране на вятъра, се задвижва от 6,0-литров агрегат W12 TSI, развиващ 650 к.с.и 900 Нм, чиято мощност се предава на четирите колела чрез активно задвижване на всички колела, осемстепенна скоростна кутия с два съединителя и рекалибрирана система за контрол на сцеплението и разпределение на въртящия момент. Пакет, който му позволява да развие 335 км/ч, след като е ускорил от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди.

При повечето условия мощността от 650 к.с. на Continental GT Speed се изпраща предимно към задните колела на автомобила и тази настройка е свързана с няколко елемента, като електронно управление на четирите колела, електронен заден диференциал (eLSD) , система Bentley Dynamic Ride или 48 -волтовата система  значително подобряват пъргавината и стабилността на автомобила, както и неговата прецизност при влизане и завиване. Ето предлага и нови перспективи на собствениците на британския GT.

Затова Bentley се възползва от Global Media Drive, организиран наскоро за журналисти, за да им покаже по-подробно GT Speed, като  трансформира бившата авиобаза на НАТО в Сицилия (известна като Comiso Air Station) в истинска дрифт писта.

По този начин Continental GT Speed успя да се отдаде на някои страхотни плъзгащи сесии под зоркото око на камерите, режисирани от Дейвид Хейл, с подкрепата на Марк Фагелсън (експерт по дрони, видео и фотография). „Continental Drift“ е името на този филм от малко повече от три минути, може да се види във видеото, което следва.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …