.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Олекотен и лимитиран: Bentley Continental GT3-R изригва с 580 к.с.

Пред очите ви е едно ново Bentley, което няма да живее мързелив живот по улиците на Монако. Това е лимитираният Continental GT3-R, базиран върху пистовата версия Continental GT3, получавайки повече мощност и по-лека каросерия.

Точно със 100 кг е намалено теглото, като за целта задните седалки са премахнати, а вместо стандартната изпускателна система е използвана титаниева. Добавете и олекотени 21-цолови алуминиеви джанти, обути в гуми на Pirelli и ще получите последната част от рецептата за олекотяване.

Bentley Continental GT3-R

Освен че е по-лек GT3-R е по-мощен от Continental GT V8 S, като 4,0-литровият би-турбо V8 двигател получава по-голяма компресия и нов софтуер. Това увеличава мощността от 528 на 580 к.с. и въртящият момент от 680 на 700 Нм. Скоростната кутия е ZF, автоматична с 8 предавки, предаваща мощността към четирите колела. Тя е комбинирана за пръв път в Bentley със система за векторно разпределение на въртящия момент.

Говорейки за мощ и тегло Bentley Continental GT3-R ускорява от 0-100 км/ч за 3,8 секунди или с 0,7 секунди по-бързо от гореспоменатият GT V8 S. Заради промените по трансмисията максималната скорост обаче е намалена от 309 на 273 км/ч.

Ако сте кандидат-милионер и искате един такъв GT3-R ще ви кажем, че Bentley ограничава производството на версията до 300 екземпляра.

[nggallery id=95]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …