.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Без дизел в Париж и други столици до 10 години

Редица големи градове, сред които Париж, Мадрид и Мексико Сити, от дълго време обсъждат варианти, с които да подобрят качеството на въздуха

Четири големи столици излязоха с официална информация, че ще забранят дизеловите автомобили от 2025 г. Мадрид, Париж, Атина и Мексико Сити се съгласиха да се откажат от дизелите по време на ежегодната среща на градските лидери, проведена в Мексико.

Идеята бе подкрепена от петиция, гласяща че автомобилните производители трябва да преустановят популацията на дизелови превозни средства и да се насочат към производството на хибриди и електрически автомобили.

Голяма част от градоначалниците застават зад идеята и апелират за полагането на усилия за подобряване на качестовото на въздуха, тъй като това е едно от най-големите предизвикателства, стоящи пред човечеството.

В Париж, например, вече са наложени доста рестрикции, с цел по-качествен начин на живот. В града не се допуска влизането на автомобили, произведени преди 1997 г. И не само това…планира се съвсем скоро да бъде ограничен достъпа на превозни средства преди 2011 г. на територията на френската столица в работни дни.

Германия също има подобни забрани за по-старите дизелови двигатели в някои свои градове.

Този ход със сигурност ще даде на градовете правни инструменти за прилагането на забрани за дизелови автомобили, които не отговарят на регулация Евро 6.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …