.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

BMW Серия 5 F10 vs Серия 5 G30 [Видео]

Ако си мислите, че G30 е фейслифт, а не ново поколение, BMW ще се опита да ви опровергае с това видео

Новото BMW Серия 5, носещо заводското име G30, вече е факт. Но някои биха окачествили седмото поколение като фейслифт на предишното F10. Може би защото хората очакват скок в дизайна, като примера с по-старото E60 и F10. Това 3-минутно официално видео на BMW ще ни даде повече яснота около дизайна между двете генерации.

Безспорно дизайнът на новата „петица“ е взаимстван от флагманската Серия 7. Но това не е изненада за никого, ако погледнем какво се случва при моделите на конкуренцията от Audi и Mercedes-Benz.

Видеото разкрива промени, като намаленият с 10% коефициент на въздушно съпротивление, като при версията BMW 520d EfficientDynamics той е 0,22 Cd. В тази аеродинамична връзка, трябва да споменем, че всички модификации получават активни въздушни клапи във вече по-широките бъбрекови решетки. Те се затварят и отварят автоматично, в зависимост от това дали двигателят има нужда от повече въздух или охлаждане.

Една от най-открояващите се промени при BMW Серия 5 G30 са изцяло диодните фарове. Те изглеждат по-хай-тек в сравнение с F10 и също са повлияни от Серия 7.

Отзад, стоповете при новото поколение са с една идея по-широки, но като цяло визията на задницата е непроменена.

Ако говорим за разлики в размерите на двете генерации, то G30 е 36 мм по-дълга, 6 мм по-широка и 2 мм по-ниска. Междуосието е издължено със 7 мм.

Отвътре G30 е с таблетоподобен дисплей на централната конзола и изцяло дигитални уреди зад волана.

BMW Серия 5 G30 вече се продава на много пазари по света, като лансирането на 520d EfficientDynamics е планирано през март, заедно с версиите 530e и M550i xDrive. Новото M5 ще се появи до края на годината.

Вижте още

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието …