.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

BMW Group придобива марката ALPINA

BMW Group приветства ново допълнение към своето портфолио, присъединявайки марката ALPINA като част от компанията. BMW Group ще запази правата върху марката ALPINA – внасяйки още по-голямо разнообразие в собствената си гама от луксозни автомобили. BMW AG и ALPINA Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG постигнаха споразумение в този смисъл, което ще осигури дългосрочното бъдеще на марката ALPINA, както и на Burkard Bovensiepen GmbH und Co. KG. 

Сключването на сделката все още е предмет на различни отлагателни условия – по-специално одобрение от отговорните антитръстови органи. Дългогодишното споразумение за сътрудничество, което беше удължено с още пет години в края на 2020 г., изтича на 31 декември 2025 г. Двете страни са се споразумели да не разкриват никакви финансови подробности. Няма да се придобиват акции на дружеството.

Повече от половин век BMW и производителят на малки серии от Бухлое, край Мюнхен, изграждат тясно сътрудничество, основано на най-високо ниво на доверие. Сега трансформацията на автомобилната индустрия навлиза в нова глава.

„Автомобилната индустрия е в разгара на мащабна трансформация към устойчива мобилност. Поради тази причина съществуващите бизнес модели трябва да се преразглеждат редовно. В продължение на повече от петдесет години фирмата от Бухлое специализира в създаването на автомобили по най-високи стандарти и с щателно внимание към детайла. BMW Group се ръководи от същата страст към автомобилите, които пленяват въображението. Ето защо сега започваме нова глава в нашето дългогодишно партньорство.

Придобиването на правата върху търговската марка ще ни позволи да оформим дългосрочния курс на тази марка, пропита с традиции. Радваме се да приветстваме марката ALPINA в семейството на BMW“, казва Питър Нота, член на управителния съвет, отговорен за ресор Клиенти, марки и продажби.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …