.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Спорт » Премиера: BMW M4 Coupe MotoGP 2015

Премиера: BMW M4 Coupe MotoGP 2015

Тази пистова „патрулка” ще брани сигурността през Сезон 2015 в MotoGP. Колата за сигурност отново е BMW M4 Coupe, но в сравнение с миналогодишния си брат, тя получава невиждана досега водна инжекционна система. 

BMW M4 Coupe MotoGP 2015

Звучи като самоубийствен атентат за воден удар, но в действителност тази технология не само вдига мощността, но и намалява разхода на гориво. Тя работи като впръсква фина струя вода в колектора, което намаля склонността на двигателя да „почуква”, позволявайки по този начин точката на запалване да бъде по-близо до оптималната си стойност. Системата може да я разгледате в снимките в галерията и видеото по-долу, като се очаква скоро да влезе в серийно производство за моделите на BMW.

BMW M4 Coupe MotoGP 2015

Тази система създава по-ефективен процес на горене и в същото време намалява температурата на горене. Тъй като хладният въздух има по-голяма плътност, това увеличава съдържанието на кислород в горивната камера, а това от друга страна означава по-високо налягане по време на горивния процес, увеличение на мощността и въртящия момент. Освен това по-ниската генерирана топлина ще удължи живота на компонентите на двигателя.

BMW M4 Coupe MotoGP 2015

BMW M4 Coupe MotoGP е с 5-литров резервоар за вода, намиращ се в багажника и е проектиран да не замръзне. В него има водна помпа, датчици и клапани, които се управляват от електрониката на двигателя. Помпата подава вода в инжекторите при 10 бара налягане, докато количеството вода зависи от натоварването, оборотите на двигателя и температурата. 

BMW M4 Coupe MotoGP 2015

Този воден резервоар на BMW M4 Coupe MotoGP  трябва прецизно да се презарежда преди всяко състезание от световния моторбайк шампионат. На улицата, когато системата бъде приложена, ще се налага на водачът да презарежда резервоара на всяко пето зареждане на бензиновия резервоар, като не се изисква допълнителна поддръжка.

BMW M4 Coupe MotoGP 2015

От BMW потвърдиха, че скоро водната инжекционна система ще бъде предлагана в серийните си модели.

[nggallery id=434]

Вижте още

Пистовият VW Golf GTI TCR получи фейслифт за 2018-та [Видео]

Състезателната версия на Golf GTI, носеща името VW Golf GTI TCR, получи фейслифт за новата …