.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

BMW обяви премиерата на електрическата Серия 7

BMW публикува серия от тийзъри за електрическия седан i7, който трябва да бъде най-мощната версия на следващото поколение на флагмански модел Серия 7. Премиерата на автомобила ще се състои през април едновременно в три града – Мюнхен, Ню Йорк и Пекин.

По предварителни данни BMW i7 ще бъде оборудван с два електромотора от кросоувъра iX 60, представен в началото на 2022 г. Аагрегатите в режим на пикова мощност могат да развият общо до 610 к.с. и 1100 Нм въртящ момент. Възможно е мощността на двигателя на флагманския седан да бъде увеличена до 650-660 к.с. Комплект от батерии с капацитет 100 кВтч ще осигури автономен пробег до 500 км без дозареждане.

Баварците обещават, че новото BMW i7 ще има най-доброто шофиране в своя клас. Освен това автомобилът ще получи набор от активни асистиращи системи, съответстващи на автопилот от трето ниво. Това означава, че при определени условия самата електроника ще може да контролира ускоряването, спирането и смяната на лентата без участието на водача.

Що се отнася до външния вид на автомобила, съдейки по тийзърите, неговата отличителна черта ще бъдат огромните „ноздри“ на фалшивата радиаторна решетка с осветена LED лента.

Междувременно следващото поколение на BMW Серия 7 ще има и версии с традиционни шест- и осемцилиндрови двигатели с вътрешно горене с мощност от 275 до 550 к.с. От използването на флагманския 12-цилиндров битурбо агрегат в BMW решиха най-накрая да се откажат.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …