.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

BMW показа тийзър на кросоувъра XM

BMW публикува в Instagram тийзър, обявяващ премиерата на концептуалния автомобил XM, която ще се състои на 2 декември 2021 г. като част от панаира Art Basel в Маями Бийч, Флорида. Серийната версия на големия кросоувър трябва да се превърне в най-мощния автомобил на баварската марка.

Спортното подразделение BMW M разработва самостоятелно автомобила, което тази година празнува своята 50-годишнина. В момента само официално е известно, че XM ще бъде оборудван с електрифицирана задвижваща система, която ще осигури на автомобила изключителни динамични характеристики.

По предварителни данни големият кросоувър ще бъде оборудван с хибридна система, базирана на 4,4-литров V8 бензинов двигател с две турбини, работещи заедно с електродвигател. Общо агрегатите ще генерират 750 к.с. 

Що се отнася до екстериора, отличителните черти ще бъдат тясна LED оптика и осветени контури на огромните „ноздри“ на радиаторната решетка – новият отличителен белег на съвременните спортни M-модели на BMW.

Новото BMW XM ще се конкурира с Range Rover Velar и Bentley Bentayga. Предполага се, че официалната премиера на серийния автомобил ще се състои в края на 2022 или началото на 2023 г. Производството на автомобила ще се извършва в предприятието в американския град Спартанбург.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …