.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Премиери » Brabham BT62R – състезателна кола с регистрационни номера [Премиера]

Brabham BT62R – състезателна кола с регистрационни номера [Премиера]

Какво имаме тук? Имаме ексклузивен Brabham BT62R. Или казано най-кратко улична версия на състезателния BT62 (на снимката отдолу), участващ в тазгодишния британски шампионат за издръжливост.

В началото на 2020 г. британският производител на състезателни автомобили и болиди за Формула 1 – Brabham представи кола за Britcar Endurance Championship. Тогава от компанията обещаха, че ще направят улична версия. Три месеца по-късно колата е готова.

Тя носи добавката R в края на името, което идва от road.

Brabham BT62R е модифициран, за да бъде улично-легален. В тази връзка е с по-тиха генерация, регулируемо окачване и променен аеродинамичен бодикит. Гумите също са за шосейни – Goodyear Eagle F1 SuperSport.

От Brabham твърдят, че уличният BT62R е с „най-мощният атмосферен V8 на пазара“. Говорим за 5,4-литров V8, генериращ 710 к.с. и 667 Нм. Мощността се предава към задните колела през 6-степенна секвенциална кутия. Предавките се превключват от оригиналните планки зад волана. Двигателят е с ремап за улично каране.

Вижте още

Ето така изглеждат новите Dacia Logan и Sandero [Предпремиера]

Официалната премиера на двата румънски модела е насрочена за 29 септември Това са първите официални …