.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Brabus сложи ръка на Mercedes-Maybach GLS

Тунинг студиото от Ботроп неотдавна се зае с Mercedes-Maybach GLS, като вече предлага някои модификации, които радикално ще променят външния вид и поведението на всъдехода с трилъчата звезда.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC се задвижва от 4,0-литровия V8 битурбо агрегат, развиващ 557 к.с. и 730 Нм. Тази мощност е  достатъчна, за да транспортира своите пътници бързо и удобно. А Brabus даде свой собствен почерк в това отношение.

4,0-литровият V8 битурбо агрегат всъщност е значително усъвършенстван чрез инсталирането на нови турбини, контролен блок PowerXtra, както и изпускателна система от неръждаема стомана, оборудвана с накрайници с матово черно покритие. Комплектът позволява на Mercedes-Maybach GLS, ревизиран от Brabus, да получи 800 к.с. и 950 Нм, или 243 к.с. и 220 Нм повече от модела, напускащ завода. Пакет, който ще ускорява всъдехода от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек и ще му позволи да достигне максимална скорост 300 км/ч.

След като двигателят бъде доработен, екипът на Brabus добави окачване AIRMATIC, позволяващо височината на возене на автомобила да бъде намалена (с 25 мм). Монтирани са и нови джанти 24 инча, по-големи от оригиналните .

И накрая, дизайнерите на Brabus са избрали черна каросерия, допълнена с елементи, изработени от видими въглеродни влакна (преден спойлер, въздухозаборници, дифузор и др.), както и пакет Shadow Grey. От него намираме и някои следи в салона на автомобила, който също е с тапицерия с видими въглеродни влакна и с доста ефектна кожа Leonis Orange. Очевидно тя може да бъде сменена с кожа в друг цвят, ако собственикът на автомобила се стреми към повече дискретност…

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …