.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Bridgestone разработва гуми за Maserati Grecale D-UV

Bridgestone е избран за партньор на Maserati Grecale, като осигурява премиум гуми Potenza Sport за последния D-сегментен специализиран автомобил (D-UV) на италианската компания. По време на разработката са използвани иновативни технологии за създаване на виртуална гума, позволявайки на Bridgestone да проектира, да тества и да направи фини настройки на Potenza Sport във виртуална среда, осигурявайки значителни ползи в ефикасността и устойчивостта. Като част от партньорството, Bridgestone подсигурява гуми за върховия модел Trofeo, както и за MHEV версиите на модела Grecale.

Оборудването на Potenza Sport за Maserati Grecale Trofeo включва асиметричен дизайн на протектора с непрекъсващи централни ребра, които са оградени от голямо външно рамо. По-твърдата конструкция на каркаса и подсилената структура на короната спомагат за разпределяне на налягането и поддържане на сцеплението по време на остри завои и спиране, без да окажат влияние на комфорта. Прецизното управление и способността за развитие на висока скорост са перфектното съчетание за V6 двигател с мощност 500 к.с., задвижване на всички колела и трансмисия с двоен съединител.

Bridgestone също така разработи нова смес и шарка за протектора за полухибридните версии на Maserati Grecale D-UV. Гумите Bridgestone Potenza Sport са специално разработени, така че да намерят баланса в предизвикателството да съчетаят едновременно добро управление в сухи условия, комфорт и ниско съпротивление при търкаляне, заедно с разработена по поръчка шарка на протектора, с оптимизирани канали за водоотвеждане и нова конструкция на короната. Това на свой ред спомага да се осигури изключителна прецизност на кормилното управление, твърдост при завои и комфорт. Конструкцията на каркаса на Potenza Sport за MHEV версиите е проектирана да противодейства на допълнителното натоварване, което идва от хибридното задвижване, осигурявайки оптимална производителност при завиване, ускоряване и спиране.

Версиите Maserati Grecale Trofeo и Grecale MHEV с разработените по поръчка Bridgestone Potenza Sport гуми вече са достъпни на европейския пазар.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …