.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Bridgestone спира дейността си в Русия

През последните седмици войната в Украйна засегна сериозно много невинни хора, включително и нашите служители и партньори. Ние осъждаме всяка форма на насилие и се надяваме, че мирът може бързо да бъде възстановен. Основна грижа на Bridgestone е сигурността на нашите служители и техните семейства.

Ние от Bridgestone внимателно разгледахме тази трудна ситуация и в резултат на това, решихме да спрем производствените дейности в Русия до второ нареждане. Решението ще влезе в сила от петък, 18ти  март, след необходимата подготовка. Също така, компанията реши да замрази инвестициите и износа си към Русия.

Продължаваме да се грижим за нашите над 1000 служители във фабриката за производство на гуми в Уляновск, както и за хората в търговските ни обекти, като им осигуряваме финансова подкрепа.

Глобалният и регионалният мениджмънт на Bridgestone ще продължат да наблюдават развитието на ситуацията и при необходимост ще адаптират плановете си. Очакваме производството ни извън Русия да остане стабилно през следващите седмици.

Последните 14 дни промениха света. Повече от 2,5 млн. души вече са напуснали своите домове. Много от нашите служители участват в доброволчески акции в подкрепа на бежанците от Украйна. Bridgestone EMIA дари 1 млн. евро на Червения Кръст, в допълнение към 2,5 млн. евро, дарени от корпорацията Bridgestone за Върховния комисариат на ООН за бежанците и ще продължим да търсим начини за облекчаване на хуманитарната криза.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …