.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Брониран кросоувър DS7 Crossback за Еманюел Макрон

Паркът на служебните автомобили на френския президент Еманюел Макрон е попълнен със специална версия на хибридния кросоувър DS7 Crossback Elysee. С него държавният глава вече се появи на редица церемонии в Париж, посветени на 103-ата годишнина от края на Първата световна война.

Новият автомобил сменя предишния DS 7 Crossback Presidentiel, който беше представен през 2017 г. Актуалвият се различава от своя предшественик по междуосието, удължено с 200 мм, поради което дължината на кросоувъра е увеличена до 4790 мм.

В задната част на салона са монтирани две отделни големи седалки с електрически настройки, разделени от централна конзола с безжична зарядна станция за смартфон и бутони за управление на комфортните функции. Интериорът е изпълнен с черна кожа и алкантара.

Оборудването на президентския автомобил включва бронирани стъкла, флагове за националното знаме, специална телекомуникационна система, мигащи светлини и високоговорител.

DS7 Crossback Elysee е оборудван с хибридна система на базата на 1,6-литров бензинов турбо агрегат с 200 к.с. Той работи в комбинация с два електромотора със сумарна мощност 109 к.с. Електрическите двигатели се захранват от комплект батерии с капоцитет 13,7 кВтч, което позволява президентският автомобил за измине само на електричество до 50 километра. Общата мощност на хибрида е 300 к.с. и 520 Нм въртящ момент.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …