.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Bugatti празнува 30 години EB110 с Centodieci

Bugatti се възползва от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте проведен миналия уикенд в Чернобио, Италия, за да отпразнува 30-годишнината на Bugatti EB110, като показа екземпляра на супер спортния си автомобил заедно с този, представен през 2019 г., за да отдаде почит към него: Centodieci.

Bugatti Centodieci („110“ на италиански), представен като част от Калифорнийската седмица на автомобилите в Монтерей през 2019 г., е създаден да отпразнува 110 -годишнината на компанията и получава своите линии, вдъхновени от създателите му, от тези на легендарния Bugatti EB110, който самият той бе представен през 1991 г. за отбелязване на 110-годишнината от рождението на Еторе Бугати (1881 г.).

Bugatti и Конкурсът за елегантност във Вила д’Есте, чието начало водят през 1929 г., виждат как съответните им истории се пресичат редовно, като моделите на френския производител неведнъж са получавали отличия, като например Bugatti La Car Noire наскоро коронован (през 2019 г.) в категория „Концептуални автомобили и прототипи“ на събитието. Следователно е нормално тази година на честванията за 30-годишнината на Bugatti EB110, производителят от Молсхайм да присъства с изключителна гама.

По този начин производителят събра в Чернобио един Bugatti Centodieci и личния Bugatti EB110 Supersport на Романо Артиоли, човекът, който възобнови френската марка в края на 80 -те години под името Bugatti Automobili SpA. Това изпълнение на EB110 SuperSport в синя ливрея (първоначално сребриста  и боядисана в Grigio Chiaro metallizzato) бе представена във Вила д’Есте в категорията “The Next Generation: Hypercars of the 90s+.

„Оставих сърцето си в моя суперспорт“, каза Романо Артиоли. „Никой друг автомобил не осигурява същото усещане за мощ, контрол и безопасност при всички пътни условия като EB110 и с толкова много стил. Не бих могъл да се гордея с него без присъствието му на конкурса за елегантност във Вила д’Есте ”.

„Centodieci на Конкурса за елегантност във Вила д’Есте представлява едно от бижутата на това събитие, което увенчава автомобилния сезон“, обясни от своя страна Стефан Винкелман, президент на Bugatti Automobiles SAS „След отмяната на събитието  през 2020 г. поради пандемията, това завръщане към прекрасната обстановка на Вила д’Есте придобива още по-специален характер за Bugatti поради представянето на нашия Centodieci пред клиенти и приятели на марката от цял свят. И разбира се, присъствието на бившия личен Bugatti EB110 Supersport „Америка“ на Романо Артиоли добавя още повече пикантност към събитието. Този пионер на хиперспорта е представител на втория период в историята на Bugatti и вдъхнови Centodieci на нашите дизайнери и инженери. „

Bugatti все още не е събрал десетте поръчки, обещани за производството на Bugatti Centodieci, първите доставки на които се очакват през следващата година.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …