.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Това са 7-те финалиста за Кола на годината 2018 в Европа

Името на победителя ще разберем на салона в Женева догодина

Журито на конкурса Европейски автомобил на годината 2018 разкри седемте финалиста, които продължават напред. Те са избрани сред общо 37 модела, всички от които лансирани през 2017 г. и продавани най-малкото в пет страни на Стария континент.

Германия е единствената държава с два представителя, като по един финалист имат Италия, Франция, Южна Корея, Испания и Швеция. В битката за автомобил на Европа за 2018-та продължават Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW Серия 5, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza и Volvo XC40.

В следващите месеци журито, състоящо се от специалисти от 23 страни, ще оцени седемте финалиста и ще избере победител. Той ще бъде разкрит на 5 март, когато автомобилното изложение в Женева отвори врати за журналисти.

Автомобил на годината за 2017-та в Европа стана Peugeot 3008, който се пребори за титлата с минимална разлика пред Alfa Romeo Giulia.

Ето ги и самите финалисти:

Alfa Romeo Stelvio

Audi A8

BMW Серия 5

Citroen C3 Aircross

Kia Stinger

Seat Ibiza

Volvo XC40

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *