.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Chevrolet Corvette C2 с италиански V10 двигател

За мнозина второто поколение на Chevrolet Corvette с две врати е най-красивият представител на семейството в цялата му история. Общо почти 118 хил. автомобила са произведени под обозначение C2 от 1963 до 1967 г. Един от тях ще вдъхне нов живот в ателиетата  на Corruptt Builds и American Legends Hotrods and Musclecar.

В американския Феникс на стария „американец“ ще пробват нова каросерия с индийско авторство, а под капака ще бъде поставен италиански двигател. Засега върви само подготвителна работа с донора Stingray, а готовият автомобил може да бъде видян на дизайнерските скици.

Независимо от това, няма нужда да се съмняваме в идеята – бюрото вече има опит в подобни проекти. Каросерията на Corvette все още е родна. Новият „костюм“ може да видим само на компютърни изображения. За тях отговаря индиецът Каран Адиви. Отпред купето трябва да има нова броня с въздухозаборници и сплитер. Светлините, разбира се, също са нови, под формата на LED ленти.

На изложението SEMA 2018 същият екип представи купето Ford Mustang от 1968 г., задвижван от Ferrari F430. Агрегатът V8 4.3 е оборудван с турбокомпресори Nelson Racing, а сцеплението към задната ос се изпраща чрез шестстепенна секвенциална Tremec T56. Окачването е RideTech. А джантите – Avant Garde F461.

Отзад по цялата широчина на кърмата се появява дифузьор от карбон и модерни днес мигачи Жалко е, че авторите не разкриват материала, който ще използват за производството на капака на днигателя. Например, Classic Recreations не се срамува да използва композит в своите проекти.

Двигателят за новия проект ще бъде споделен от суперавтомобила Lamborghini Gallardo LP560-4. Атмосферният V10 5.2 първоначално генерира 570 к.с. и 540 Нм, оборудван с колектор от Huracan Performante. Вероятно това е само началото на подобренията. Ателието планира да използва биоетанол E85 като гориво.

Да, и над изпускателната система, която ще трябва да отиде по-далеч, отколкото „италианската“. Подробностите няма да бъдат известни скоро. Американците планират да покажат готовия автомобил на SEMA през 2023 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …