.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Публикувана е първата снимка на новото поколение на суперавтомобила Z06 с 626 к.с.

Chevrolet показва нов екстремен Corvette

Chevrolet пусна първата официална снимка на най-мощната и най-бързата версия на следващото поколение на Corvette, Z06. Премиерата на купето ще се състои на 26 октомври 2021 г.

Z06 ще се различава от стандартния Stingray с различна предна броня в стила на Corvette C8.R, както и с по-големи калници, по-широки въздухозаборници и нови джанти.

По-рано Chevrolet публикува видео с тестове на новия суперавтомобил, което, наред с други неща, се проведе на Северната дъга на Нюрбургринг в Германия, както и в белгийската писта Спа-Франкоршам, където се провежда състезанието 24 часа на Льо Ман.

По предварителни данни новият Chevrolet Corvette Z06 ще бъде оборудван с 5,5-литров V8 двигател, развиващ 626 к.с. и 651 Нм въртящ момент. Това е малко по-малко от мощността на предишното поколение на суперавтомобила, но значително повече от стандартния Corvette Stingray с 502 к.с..

Очаква се броят на модификациите на новия Corvette да нарасне до четири. В допълнение към Stingray и Z06, моделът ще има хибрид, както и изцяло електрическо задвижване.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …