.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Citroën C1 си отива след 17 години на пазара

Градският автомобил Citroën няма да бъде подновен през 2022 г. Производството му е към своя край, а последният сглобен автомобил ще бъде доставен на купувача му. Citroën препоръчва два други модела в своята гама на купувачите, които биха искали да си купят малък автомобил.

Както беше обявено, производството на Citroën C1 е към своя край, тъй като предстои да бъде изпратен последният екземпляр на градския автомобил от завода на Toyota в Колин, Чехия. Citroën отдава последна почит на малкия в своята гама и обявява, че близо 1,2 млн. C1 са продадени от пускането на автомобила.

Напомняме, че малкият градски автомобил беше пуснат на пазара преди 17 години, през 2005 г. Тогава беше технически братовчед на Peugeot 107 и Toyota Aygo. Обновяван два пъти, първото поколение на C1 се предлага на пазара до 2014 г., преди да отстъпи място на второто. Той също споделя същите основи като второто поколение Toyota Aygo и Peugeot 108.

За момента нито един модел няма да смени директно C1 в каталога на Citroën. Но френският производител пренасочва клиентите си към малкия Ami, който би отговорял на нова градска мобилност. Той може да бъде уппавляван дори от 14-годишни, обаче е далеч от възможностите на C. Неговата скорост е ограничена до 45 км/ч и максимална електрическа автономност според каталого е 75 км.

Затова Citroën съветва купувачите, които се нуждаят от повече простор и гъвкавост, да изберат C3, който се продава от 14 490 евро със специалната серия You!. 

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …