.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Cupra и Seat няма да споделят модели

Шефът на Seat и Cupra във Великобритания потвърди, че двете компании ще продължат да предлагат специфични за марката модели и в бъдеще, след успеха на Formentor само за Cupra.

Изцяло новият електрически Cupra Born няма да се появи като Seat, както и предстоящият голям кросоувър Tavascan. Бъдещето на Urban Rebel, малкият концепт, основан на ID Life, тепърва ще се решава. Седейки на по-ниска цена, може да се окаже, че малкият електрически автомобил бъде с марка Seat.

Британският шеф Ричард Харисън, попитан дали едно просто предложение за специфичен за марката модел помага на купувачите, казва: „Простият отговор на това е да. Можете да видите, че в това, че Cupra Formentor е само Cupra. Мисля, че по-конкретните продукти занапред ще помогнат за ясното разграничаване между марките.

„Помага да се изясни какво е Cupra. Нашите марки се развиват и Cupra е все още млада марка. Изисква известно време, за да установим по ясен начин, но това в момента има много обнадеждаващи ранни признаци за Cupra . „

Харисън каза, че Seat и Cupra ще продължат да се диверсифицират от гледна точка на ценообразуването: „Решението около Born се основаваше на позиционирането на марката Seat е по-скоро на стойностния край на пазара, а Cupra е между масовия [пазар] и премиум. За цената на производството на Born с електрическата технология и така нататък, има смисъл да се преработи автомобил, който стоипо-естествено на своята ценова позиция и в по-голяма степен в съответствие с производствените си разходи. „

Това идва в момент на подобряване на пазарния дял във Великобритания и за двете марки, като Seat работи с най -високия си годишен пазарен дял досега от 2,9% и докато Cupra се подготвя да пусне Born .

Междувременно Seat продължава да се разширява в сферата на микромобилността като допълнителна точка на диференциация от името Cupra, предлагайки мотопед за електронни скутери във Великобритания. Компанията също така проучва възможността да пусне  тротинетка във Великобритания, но това до голяма степен ще зависи от това дали законодателството ще позволи електрически скутери. В момента правителството изостава в различни градове.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …