.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Cupra разкрива нов средно голям кросоувър

Cupra представя нов кросоувър, който ще се появи на пазара през 2024 г. и ще бъде произвеждан заедно с Audi Q3 Sportback.

Моделът ще включва избор между лек хибрид (MHEV) агрегат или хибрид (PHEV) с пробег само на електричество от близо 100 км.

Cupra казва, че ще пусне ново поколение на модели PHEV за компанията. Автомобилът ще бъде произвеждан във фабриката на концерна Volkswagen в Гьор, Унгария, където сглобяват модели на Audi, включително TT, A4 и по-специално кросоувъра Q3 Sportback .

Това ще бъде един от четирите нови автомобила, които ще се присъединят към гамата на Cupra през следващите няколко години, като ще бъдат пуснати в продажба заедно с предстоящия Tavascan.

Третият модел все още не е разкрит, но изглежда, че ще бъде хечбек, който ще бъде позициониран между Cupra Born и новия SUV. Четвъртият ще бъде радикалният Cupra Urban Rebel, който ще се появи през 2025 г.

„Искахме да покажем днес, че този модел ще стане реалност и това е  кросоувърс хибридна и plug-in хибридна технология“, подчерта Уейн Грифитс, шеф на Cupra и Seat, при представянето на модела.

Предвижда се новият SUV да бъде ключов за Cupra, тъй като масовата марка Seat очаква да оглави своите глобални продажби.

„Нашият ангажимент към Cupra е ясен“, казва Грифитс. „Cupra трансформира позицията на Seat на пазара, като оглавява глобалната му експанзия. Cupra не е краят на Seat: тя дава бъдеще на Seat. Бъдещето е електрическо, а бъдещето е Cupra.

„Бъдещата устойчивост на нашата компания е растежът на Cupra. Ние виждаме нашата нова марка на Cupra като лост за подобряване на рентабилността и трябва да положим всичките си усилия за нейния растеж.”

Cupra утрои продажбите си миналата година до 80 000 автомобила. Общите продажби на Seat са 471 000 бройки.

Вижте още

BMW M Hybrid V8 LMDh е почти готов за „Льо Ман“ [Премиера]

Както знаете 2022 г. е юбилейна за BMW M, тъй като спортното подразделение става на …