.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Cupra разкрива нов средно голям кросоувър

Cupra представя нов кросоувър, който ще се появи на пазара през 2024 г. и ще бъде произвеждан заедно с Audi Q3 Sportback.

Моделът ще включва избор между лек хибрид (MHEV) агрегат или хибрид (PHEV) с пробег само на електричество от близо 100 км.

Cupra казва, че ще пусне ново поколение на модели PHEV за компанията. Автомобилът ще бъде произвеждан във фабриката на концерна Volkswagen в Гьор, Унгария, където сглобяват модели на Audi, включително TT, A4 и по-специално кросоувъра Q3 Sportback .

Това ще бъде един от четирите нови автомобила, които ще се присъединят към гамата на Cupra през следващите няколко години, като ще бъдат пуснати в продажба заедно с предстоящия Tavascan.

Третият модел все още не е разкрит, но изглежда, че ще бъде хечбек, който ще бъде позициониран между Cupra Born и новия SUV. Четвъртият ще бъде радикалният Cupra Urban Rebel, който ще се появи през 2025 г.

„Искахме да покажем днес, че този модел ще стане реалност и това е  кросоувърс хибридна и plug-in хибридна технология“, подчерта Уейн Грифитс, шеф на Cupra и Seat, при представянето на модела.

Предвижда се новият SUV да бъде ключов за Cupra, тъй като масовата марка Seat очаква да оглави своите глобални продажби.

„Нашият ангажимент към Cupra е ясен“, казва Грифитс. „Cupra трансформира позицията на Seat на пазара, като оглавява глобалната му експанзия. Cupra не е краят на Seat: тя дава бъдеще на Seat. Бъдещето е електрическо, а бъдещето е Cupra.

„Бъдещата устойчивост на нашата компания е растежът на Cupra. Ние виждаме нашата нова марка на Cupra като лост за подобряване на рентабилността и трябва да положим всичките си усилия за нейния растеж.”

Cupra утрои продажбите си миналата година до 80 000 автомобила. Общите продажби на Seat са 471 000 бройки.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …