.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Daimer вече има подразделение Mercedes-Benz AG

Daimler от 1 февруари има в състава си подразделение Mercedes Benz AG , тъй като се стреми да се съсредоточи върху променящата се среда на автомобилната индустрия, с особен акцент върху електрификацията.

Немската компания посочва, че ребрандирането ще позволи по-голям фокус върху нейните марки Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach и Mercedes-EQ.

Този ход идва почти година, след като Daimler обяви, че ще отдели своето подразделение за товарни автомобили като самостоятелно дружество Daimler Truck.

Главният изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус също се надява, че този ход потенциално ще отключи стойността на акционерите и ще разкрие пълния потенциал на двете компании като лидери в автомобилните иновации.

„Имаме реален шанс да увеличим коефициента“, каза Калениус пред репортери, според Automotive News Europe.

В момента Daimler струва около 77 млрд. евро, но Калениус не предлага конкретна цел за оценка на компанията.

„Ако можем да увеличим паричния поток и нашите коефициенти, има много потенциал в акциите на Mercedes-Benz“, каза той.

Преминаването на Daimler към електрически автомобили вече е в ход. Неговата изцяло електрическа гама EQ вече съдържа шест модела: SUV EQC, кросоувърите EQA и EQB, лимузината EQS, MPV EQV и седанът EQE, който скоро ще ще бъде представен.

Други високопоставени хора в Daimler вярват, че този ход е дошъл в точния момент, за да запази устойчивия успех.

„Daimler Truck и Mercedes-Benz ще могат да овладеят трансформацията на индустрията още по-успешно с пълна предприемаческа свобода и независима управленска структура“, каза Бернд Пишетсридер, председател на надзорния съвет на Daimler.

„Като отделяме бизнеса с товарни превозни средства, ние се стремим да създадем стойност за нашите акционери, да увеличим рентабилността си и да използваме напълно нашия потенциал.

Automotive News Europe съобщи, че някои анализатори смятат, че Mercedes-Benz ще се разглежда подобно на Tesla или Lucid, насочени към EV (индикатор, който може да се използва за оценка на акциите), но предполагат, че основно предизвикателство за компанията ще бъде прекратяването на двигатели с вътрешно горене.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …