.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

De Tomaso P72 ще бъде произвеждан в Германия

De Tomaso P72, представен на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2019 г., трябва да влезе в производство скоро в нова фабрика, базирана на Нюрбургринг.

След британското представяне, случаят De Tomaso се разви значително. Пандемията Covid-19 забави плановете на производителя, който също отложи първоначалния план за производство на автомобила в Съединените щати. Целта днес е да бъде построена нова производствена площадка близо до Северната дъга на Нюрбургринг, за разработване и производство на De Tomaso P72. От него ще бъдат сглобени общо 72 екземпляра.

„Днес сме горди да обявим ново стратегическо партньорство, което потвърждава нашата философия, укрепва основните ни компетенции и гарантира най-високо ниво на качество за бъдещите ни предложения“, каза Норман Чой, президент на De Tomaso Automobili. „Нашият P72 не само ще бъде разработен на Нюрбургринг, но и ще бъде произвеждан там, като предоставя ненадминат опит, качество и стойност на нашите клиенти.“

Суперавтомобилът P72, разработен от De Tomaso (сега собственост на хонконгската група Ideal Team Ventures), е построен върху  монококово шаси от въглеродни влакна. Той е оборудван с 5,0-литров V8 двигателс повече от 700 к.с. и 825 Нм в тандем сс шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Комплектът трябва да предлага висок клас ефективност , особено след като автомобилът ще бъде разработен в сътрудничество с Capricorn Group, компания, която работи от няколко десетилетия на най-високото ниво на международните моторни спортове (NASCAR, F1, MotoGP, Endurance и др.) Capricorn Group ще допринесе за дизайна на композитните материали на автомобила, карбоновото му шаси и окачването, като вече са направени подобрения на първоначалния модел, чийто център на тежестта е понижен, а вътрешното му пространство е увеличено. Накрая De Tomaso ще прецизира извивките на своя модел в аеродинамичния тунел на Toyota, базиран в Кьолн, Германия, за да оптимизира аеродинамичната ефективност, като същевременно запази външния му вид.

De Tomaso възнамерява да достави първите автомобили на клиентите на своя суперавтомобил в началото на 2023 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …