.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Fisker Ocean Big Sur Blue Matte in Rabbit Lake; Mirage, Stationary

Дебютът в Европа на Fisker Ocean 2022 в Барселона

Електрическият всъдеход Fisker Ocean ще направи своя европейски дебют пред публика на Световния мобилен конгрес в Барселона от 28 февруари до 3 март.

Моделът бе разкрит преди това на изложението в Лос Анжелис миналата година. Той ще бъде произвеждан от Magna Steyr в Грац, Австрия.

Fisker наскоро откри европейски офис в Мюнхен, Германия, а тестов център на марката ще последва в страната. Производителят  прогнозира годишни продажби от около 60 000 бройки в Европа.

„Не мога да бъда по-развълнуван да представя Fisker Ocean в Испания и да разкрия неговата уникална комбинация от ефективност, стойност и технология пред европейските медии и бъдещи собственици“, каза главният изпълнителен директор Хенрик Фискер.

Fisker Ocean Big Sur Blue in Rabbit Lake; Looking up the sky

„Европа е от съществено значение за нашата компания, тъй като започнахме производство през ноември в въглеродно-неутрална фабрика в Австрия“, посочи Фискер. „Имаме за цел да направим най-устойчив автомобил в света и да започнем доставките в Европа тази година. В крайна сметка очакваме да продаваме 60 000 бройки годишно в региона“.

Очаква се Ocean да се изправи срещу Audi Q4 E-tron и BMW iX3 с конкурентни показатели за производителност, усъвършенствани технологии и автономен  пробег до 560 км. Моделът също е преминал през пробно производство, така че необходимите краш тестове и процеси на хомологация могат да започнат.

Пилотното сглобяване ще започне тази седмица, за да могат да се проведат необходимите краш тестове и процеси на хомологация.

По отношение на дизайна, Ocean остава верен на концепта, показан за първи път през 2019 г., като Fisker се ангажира да предложи „истински SUV“, а не „още един аеродинамичен изцяло електрически хечбек“. Неговите тънки светлини, къси надвеси и широка колона са насочени към подчертаване на присъствието на пътя и дават сериозни дизайнерски знаци на бъдещите модели Fisker.

Той остава петместен, а ангажиментът на компанията към устойчивост се простира до напълно екологичен интериор, включващ регенерирани риболовни мрежи, тениски и гума.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …