.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Дизайн: Известни са финалистите на Lexus

Lexus разкри списъка с шестима финалисти за своята програма The Soul of Future Premium“ и пусна първите изображения на творбите, вдъхновени от темата за утрешната премиум мобилност.

Творческата програма стартираа през септември 2021 г. от Lexus в партньорство с Кралския колеж по изкуствата (RCA) в Лондон. Тя ,  даде възможност на двадесет студенти от британското учебно заведение да изследват „нови автомобилни архитектури, за да отговорят на промените в градския живот, европейското общество и демографията“, обяснява японският производител в своето прессъобщение.

Двадесет студенти абсолвенти от Центъра за проектиране на интелигентна мобилност към RCA, интердисциплинарен център за върхови постижения в дизайна и изследванията, ръководен от Иън Картабиано и Ланс Скот, съответно президент и генерален мениджър по дизайн на Европейския център за дизайн на Lexus (кръстен ED2) , подложиха креативността си на изпитание, преди да предадат работата си на жури по време на онлайн оценка. В крайна сметка определени сашестима финалисти.

Финалистите и техните проекти са Бангниг Ан(2040 Lexis Vision In-season), Бенджамин Милър (Crucible), Ричард Нюман (Alto), Максим Готие (Lexus UrbanSwarm), Ян Niehues ( Lexus NEKO) и Женю Конг (Lexus #Units).

„Бяхме много впечатлени от креативността и иновациите, показани от всички дизайнери. Те демонстрираха умение и въображение, за да обединят идеите си за бъдеща мобилност и да представят визията си за това как концепцията на Lexus за премиум качество може да се развие“, каза Иън Картабиано, президент на ED2.

Работитена шестимата финалисти и тези на останалите студенти ще бъдат представени  пред публика на 15 март в новия кампус на RCA в Батерси, Лондон, а трите печеливши проекта ще бъдат обявени на същото събитие.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …