.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Събития » Dodge Viper ACR ще си връща рекорда на „Нюрбургринг“

Dodge Viper ACR ще си връща рекорда на „Нюрбургринг“

Собственици на Viper събират пари за нов рекорд на „Нюрбургринг“. Този април ще опитат да подобрят времето на Porsche 918

Производството на петото поколение Dodge Viper върви към своя край, като в момента се сглобяват последните поръчани бройки. Група собственици на Viper обаче искат преди това да се случи да могат да опитат да си върнат рекорда на „Нюрбургринг Нордшлайфе“. Онзи рекорд от 2011 г., когато Viper ACR записва 7:12:13 минути и се превръща в най-бързата серийна кола на Ринга. Това постижение се задържа няколко години и редица коли се провалиха в опита си да го подобрят.

Днес, времето на Viper ACR 2011 е седмото най-добро на „Нордшлайфе“, като рекордът се държи от Porsche 918 с време 6:57:00 минути.

Асоциация на собствениците на Viper си поставя задачата да събере 159 000 долара и да финансира опита за нов рекорд. Парите ще отидат за наем на пистата, хонорар на пилота и транспортиране на два автомобила от САЩ до Германия. За пет дни феновете събират над 46 хил. долара, при това само от 92 души. Вероятно ще успеят скоро с останалата част.

Ако феновете успеят със събирането на необходимата сума, те ще се опитат да поставят рекорд през април 2017 г. Дилърът на Viper в Тексас е обещал да предостави два екземпляра от последния Viper ACR. Всеки един от тях е с 8,4-литров V10 двигател, произвеждащ 645 к.с. и 813 Нм. Аеродинамичният бодикит на Viper ACR генерира по-висока притискателна сила от която и да е друга улична кола, която се продава в момента.

Вижте още

Nismo Festival 2017 събра под вулкана Фуджи най-добрите Nissan-и [Галерия]

Юбилейното 20-то издадение на фестивала отпразнува по традиция края на състезателната година на Nissan Миналия …