.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Dodge Viper остава без наследник [Официално]

Босът на Fiat Chrysler Automobiles отрече слуховете, че ще видим нов Dodge Viper

В последните няколко дни активно се заговори, че скоро може да видим нов Dodge Viper. Американският емблематичен модел бе спрян от производство през август 2017 г. и от тогава насам от компанията не дават надежда за негов наследник.

Появилите се пресни слухове за нов Viper принуди главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе да хвърли повече светлина върху информациите. На пресконференция той опроверга въпросните спекулации и сподели, че не се работи върху следващо поколение Viper.

Основната причина да не видим нов Dodge Viper e същата, която го извади от серийно производство – моделът не носи пари на Fiat Chrysler Automobiles. Серджо Маркионе обаче остави малка надежда за феновете, като разкри, че ще бъде щастлив ако FCA намери начин да лансира нов модел, но точно сега той не е в плановете.

А какви са плановете? Да се продължи работата върху развитието на Challenger и Charger, и да се разработи по-малък Dodge RAM, който ще се сглобява в Мексико. На щатския пазар новият пикап ще трябва да се конкурира с Chevrolet Colorado, GMC Canyon и Ford Ranger.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …